У Тернопільському обласному краєзнавчому музеї презентували книгу Володимира Частуха про рідне село Блаженнішого Любомира Гузара «Завалівське коріння Блаженнішого Любомира Гузара».
Автор — учитель фізики та математики Завалівської школи, що в Підгаєцькому районі. Він розповів, що вже давно цікавиться історією села і встиг видати три свої праці. А до написання книги про легендарного українського інтелектуала і християнського діяча підштовхнув випадок. Якось до рук йому потрапив старий знімок Любомира Гузара, котрий стояв біля могили своїх прадіда і прабабусі. Саме це фото і спонукало Володимира Частуха вивчити родовід Блаженнішого і його зв’язок з Заваловим. Активну допомогу йому надали краєзнавець Степан Колодницький та правнучата племінниця Блаженнішого з Торонто Марія Рипан, яка приїхала із-за кордону поділитися історіографією свого знатного роду.
Сам архієпископ ще за життя, відповідаючи на запит Володимира Частуха, підтвердив своє походження із села Завалів на Підгаєччині.
Дуже влучно висловився про презентовану книгу отець Віталій Козак. Він сказав, що цей проект є хорошим способом щоразу відкривати для себе сторінки з життя нашого відомого незнайомця.