Привернути увагу до зникнень людей в окупованому Криму та на території Росії — із такою метою вчора активісти вийшли на акцію «Де Ервін?» під будівлю російського посольства у Києві. Кожен учасник тримав у руках таблички з іменами зниклих. Традиційно люди вимагали від Москви звільнити викрадених і розслідувати випадки, коли людей знаходили мертвими. Черговий раз до активістів із російського посольства ніхто так і не вийшов.


Це вже 13-й мітинг у рамках інформаційної кампанії «Fіnd & Free». За даними учасників акції, з моменту анексії Криму Росією зникли 44 кримчани. 


17 людей знайшли, 19 — досі вважаються зниклими безвісти, 6 — були знайдені мертвими, ще двоє — перебувають у місцях позбавлення волі.


Нагадаємо, члена виконкому Всесвітнього конгресу кримських татар Ервіна Ібрагімова (на честь якого і назвали акцію) було викрадено невідомими в Бахчисараї 24 травня 2016 року. Камера відеоспостереження зафіксувала, як дві людини в формі російських дорожніх інспекторів зупинили машину Ібрагімова і затягли його у свій мікроавтобус.


Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.