На Луганщині ніяк не подолають проблеми з водопостачанням, пов’язані з ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання». Причина одна — борги. Саме через заборгованість у розмірі 149,3 млн. грн. днями відключено від енергопостачання об’єкти КП «Попаснянський районний водоканал». Без води залишилися 4230 абонентів. Крім того, ЛЕО знеструмило низку об’єктів ЛКСП «Лисичанськводоканал», заборгованість якого сягає 157,5 млн. грн., та кілька насосних станцій, унаслідок чого без води і каналізації залишилися майже 30 тис. осіб та понад 20 установ освіти й охорони здоров’я. В області терміново скликали засідання регіональної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
Серед низки окреслених заходів обласна влада має намір насамперед провести комплексну перевірку ЛКСП «Лисичанськводоканал» щодо обґрунтування тарифів та системи транспортування водних ресурсів. А Попаснянська райдержадміністрація та Лисичанська міськрада мають намір підготувати звернення до Головного управління Національної поліції в Луганській області та обласного управління Служби безпеки України щодо надання правової оцінки діям ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» щодо відключення об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства від централізованого електропостачання. Складено також графік погашення боргів.
 

ТИМ ЧАСОМ
Голова правління ПАТ «Сумиобленерго» Ігор Дірбавка відвідав ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання», висловивши підтримку колегам-луганчанам, які нині перебувають у складній ситуації. Спільними зусиллями сумські енергетики зібрали майже 60 000 гривень і передали колегам. Гроші пішли на придбання кондиціонера для їдальні, розташованій на території табору для переселенців, закупівлю харчових продуктів. У рамках свого візиту сумські енергетики відвідали Станицю Луганську, де їм показали вулиці та електромережі, що найбільше постраждали від обстрілів. Разом з ПАТ «Сумиобленерго» луганських енергетиків підтримали полтавські та чернігівські колеги.


Луганська область.