У Скадовську завершилися ХV «Чорноморські ігри» — наймасштабніший дитячий фестиваль в Україні. Захопливі забави, творчі конкурси, флешмоби, дискотеки, веселі естафети, карнавальна хода, а також потужний «зірковий десант» на головній сцені міста подарували справжню радість і конкурсантам, і гостям.
Утім, цього року глядачами дійства стали навіть ті, хто не був у цей час у Скадовську. Всі три дні проводилася онлайн-трансляція фестивалю. Також працював дитячий прес-центр, де юні журналісти оперативно інформували соціальні мережі про всі цікаві події.
Журі «Чорноморських ігор», до якого увійшли досвідчені діячі вітчизняного шоу-бізнесу, довелося нелегко. Як зазначив член журі Руслан Квінта, «в цих юних обдаруваннях є найголовніше — щирість і справжні емоції, і вони заслуговують на найгучніші оплески». До речі, композитор зробив подарунок маленькій виконавиці народної пісні Вероніці Морській: «Лише один раз у своєму житті я подарував пісню. Це була Софія Ротару. Другу пісню я дарую тобі».

За результатами голосування кращими з кращих стали: Дарина Красновецька (10 років, Вінниця), Ярослав Рогальський (11 років, Херсон), Вероніка Морська (6 років, Біла Церква, Київщина), гурт «Острів дитинства» (Львів), Арсен Шавлюк (12 років, Київ), Катерина Данілкович (15 років, Хмельницький) та Аліє Бекірова (15 років, смт Кіровське, АР Крим). Усі суперфіналісти отримали відзнаку фестивалю — «Золотого дельфіна». А Гран-прі вокального конкурсу виборола Єлизавета Волощенко (11 років, Херсон), яка підкорила всіх своїм незвичайним голосом та самобутньою енергетикою.

Вручаючи Гран-прі, засновник фестивалю Микола Баграєв звернувся до суперфіналістів: «Ми створюємо «Чорноморські ігри» заради найталановитіших дітей країни, заради здійснення їхніх найзаповітніших мрій і втілення найдобрішої казки! Запам’ятайте, ви всі — вже переможці! Мине кілька років — і ви виступатимете на цій сцені як зіркові гості».
У конкурсному відборі ювілейних «Чорноморських ігор» взяли участь майже 400 дітей. Ще приблизно 3000 стали учасниками розважальних та ігрових програм. За три фестивальні дні концерти відвідали понад  60 000 глядачів.

Вл. інф.
Фото надані організаторами.