ТЕРНОПОЛЬ:

Керівництво одного із провідних підприємств світу, що спеціалізується на випуску авіадвигунів та газотурбінних установок, АТ «Мотор Січ» днями перебувало на Тернопільщині. У рамках цієї поїздки відбулася зустріч голови Тернопільської облдержадміністрації Степана Барни та президента підприємства В’ячеслава Богуслаєва.


За словами Олексія Зеленюка, директора з виробництва товарів народного споживання підприємства АТ «Мотор Січ», метою візиту на Тернопільщину є поширення продукції українського виробництва на внутрішньому ринку.


«Є пропозиції щодо розміщення на Тернопільщині локацій з виготовлення нашої продукції — верстатів, авіадвигунів, гелікоптерів, товарів для медичної галузі та народного споживання. Ми бачимо, що в області є хороший технічний та трудовий потенціал, отже, спільно можна було б покращити ситуацію із зайнятістю місцевого населення. Окрім того, компанія «Мотор Січ» пропонує співпрацю у розвитку Тернопільського аеропорту, зокрема ми можемо надавати свої літаки для виконання регулярних рейсів», — зазначив Олексій Зеленюк.


У відповідь Степан Барна сказав, що «Мотор Січ» справді пропонує широкий спектр продукції, який є цікавим для Тернопільщини. «Особливо пріоритетним напрямком переговорів було відновлення роботи аеропорту «Тернопіль», — зауважив керівник області. Він розповів, що йдеться як про запровадження регулярних рейсів, зокрема Тернопіль — Київ, а у перспективі Київ — Тернопіль —Жешув, так і про розміщення на базі тернопільського летовища так званого логістичного вузла з технічним обслуговуванням літаків та гелікоптерів.


Сторони зійшлися на тому, що найближчим часом будуть відпрацьовані всі можливі шляхи реалізації співробітництва Тернопільщини і промислового гіганта «Мотор Січ».