У селі Лішня Кременецького району, поблизу цілющого джерела Святої Праведної Анни, краплями дощу, свяченою водою та сльозами болю окроплено новостворену каплицю-пантеон українських воїнів — героїв АТО.

Участь в урочистостях взяли голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук, представники обласної та районної державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, рідні і близькі загиблих воїнів.
Під час відкриття новозбудованої каплиці-пантеону спільною молитвою вшанували пам’ять усіх борців за волю України, котрі загинули у визвольних змаганнях, у Другій світовій війні та у війні з російським агресором на сході України. Очолив богослужіння архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький Нестор.
Голова обласної ради Віктор Овчарук звернувся до учасників жалобних зборів: «Низький уклін вам, дорогі батьки, за таких синів, за жертву, біль якої досі горить у ваших серцях. Віримо, що спільним непоборним бажанням та з Божою допомогою ми встановимо на своїй землі мир, щоб наші Герої могли пишатися тим, за що поклали власне життя».
Місце під каплицю-пантеон Героїв АТО обрано не випадково. Перша історична згадка про нього датується 1625 роком. Біля джерела стояла дерев’яна капличка, у якій була фігура святої Анни. Утім, на жаль, комуністична влада капличку розібрала і спалила. Лише у 1991 році святиню відновили, а 7 серпня, у день Успіння Святої Праведної Анни, її освятили. У 2010-му тут було освячено хрест та камінь під будівництво духовного комплексу.

Фото надано автором.