Тернопільщину відвідав заступник міністра екології та природних ресурсів України Василь Полуйко. Він зустрівся з головою ОДА Степаном Барною і начальником управління екології та природних ресурсів ОДА Орестом Сінгалевичем і обговорив з ними реалізацію Державної стратегії екологічної політики в регіоні. Зокрема, значну увагу приділили подальшому розвитку та розширенню природно-заповідного фонду у регіоні.
Користуючись нагодою, керівник області висловив подяку міністерству за допомогу у розв’язанні проблем, пов’язаних з реконструкцією біологічних каналізаційних очисних споруд у місті Чорткові, та виділенні цього року на це понад 16,5 млн. грн. з Держфонду охорони навколишнього природного середовища.
Не залишилися поза увагою заступника міністра й питання діяльності установ природно-заповідного фонду області. З цією метою Василь Полуйко в супроводі Ореста Сінгалевича відвідав Заліщики, де зустрівся з колективом Національного природного парку «Дністровський каньйон». Було обговорено діяльність парку, перспективи його розширення та труднощі, які на сьогодні не дають повноцінно виконувати завдання, що стоять перед установою. Зокрема, це питання надання національному парку земельних ділянок у користування, розроблення проекту організації території та відсутність коштів на добудову офісних приміщень. Підбиваючи підсумки зустрічі, Василь Полуйко пообіцяв максимальне сприяння з боку міністерства у якнайшвидшому розв’язанні проблем. Та висловив підтримку ідеї створення на базі «Дністровського каньйону» туристичного кластера. Це, на його думку, сприятиме розширенню рекреаційних можливостей парку, допоможе покращити фінансовий стан установи, популяризуватиме каньйон, а також підвищить інвестиційну привабливість області.