У цьому переконаний народний депутат фракції «Блок Петра Порошенка» Олександр Урбанський. Депутат нагадав, що нині тривають ремонтні роботи на автодорозі Одеса — Рені: «Траса міжнародного значення змінилася на краще. Зберегти її в такому стані допоможе ваговий контроль над вантажним транспортом, який при перевантаженні просто вбиває дороги — тим більше, в таку спеку».
За приклад постраждалої від перевантаженого транспорту дороги парламентарій не раз наводив шлях, який з’єднує села Стара Некрасівка і Кислиці в Ізмаїльському районі Одеської області.
«Це дорога, яка не ремонтувалася з минулого століття, була відновлена за рахунок коштів державного бюджету, — написав 
О. Урбанський у своєму Фейсбуці. — Але минулого року влітку дорожнє покриття на окремих ділянках практично знищили перевантажені машини, які возили врожай із полів... І знову потрібен ремонт і гроші на нього!».
Через це, за словами депутата, нині гостро стоїть питання придбання стаціонарних і пересувних комплексів габаритно-вагового контролю.
«Проблема настільки гостра, що на трасі М 15 планується встановити три стаціонарні габаритно-вагові комплекси. Крім того, працюватимуть і мобільні пункти вагового контролю. Обласна рада виділила на закупівлю цього вкрай важливого обладнання понад сім мільйонів гривень. Служба автомобільних доріг в Одеській області оголосила тендер на закупівлю шести таких мобільних комплексів, а Білгород-Дністровська райдержадміністрація за кошти місцевого бюджету придбала пересувний пункт габаритно-вагового контролю», — повідомив Олександр Урбанський.