Оперативники поліції Тернопільської області і спецпідрозділу КОРД під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури затримали двох сімейних лікарів, раніше неодноразово судиму мешканку Чорткова і таксиста з обласного центру. Їх підозрюють у реалізації сильнодіючих засобів, що підлягають предметно-кількісному обліку.

Фото з сайту ГУНП у Тернопільській області.

Як розповів керівник управління протидії наркозлочинності обласної поліції Михайло Димида, ще у 2015 році його співробітники отримали оперативну інформацію про те, що жителька Чорткова реалізовує у Тернополі медичні препарати соннат і димедрол — таблетки, що підсилюють дію наркотиків і відпускаються тільки за рецептами в обмеженій кількості. Як виявилося згодом, продавчиня «щастя» й сама вживала наркотики.
Причетними до кримінального збагачення виявилися двоє сімейних лікарів із Чорткова. Спочатку медики лише продавали спільниці рецепти, отримуючи по 200 гривень за кожен «папірець», а згодом один із ескулапів вирішив і сам торгувати таблетками.
До наркозалежних покупців товар доходив з величезною накруткою. Приміром, якщо вартість упаковки медичного препарату в аптеці коштує сто гривень, то на чорному ринку лише одна таблетка «йде» за сімдесят гривень. Коли бізнес був налагоджений, чортківчанка, шукаючи нові канали збуту, залучила до справи тернопільського таксиста.
Попередньо відомо, що рецепти горе-медики виписували на осіб, котрі або перебувають за кордоном, або є людьми похилого віку, або навіть... мерцями.
Зі слів Михайла Димиди, загальна вартість вилучених медичних препаратів за цінами чорного ринку становить сто тисяч гривень.