Надвечір 10 серпня у Полтаві на одному з пляжів селища Дублянщина, що прилягає до річки Ворскла, внаслідок стрілянини загинув чоловік і було поранено семирічного хлопчика.

За інформацією поліції обласного центру, вже встановлено, що там «під час сутички двох компаній 22-річний мешканець Полтави, захищаючись від групи нападників, які завдавали йому ударів та стріляли з предмета, схожого на пістолет, здійснив кілька пострілів у бік нападника. Останній помер на місці. Ще одного 24-річного чоловіка та 7-річного хлопчика поранено». Туди виїжджали слідчо-оперативна група та працівники патрульної поліції Полтави. Відкрито провадження за ознаками одразу двох статей Кримінального кодексу, що передбачають відповідальність за умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони та хуліганство із застосуванням зброї.
Лаконічне повідомлення правоохоронців істотно доповнюють свідчення очевидців кривавої події — інших відпочивальників, яких у ту пору на пляжі було чимало. Вони стверджують, що іскра конфлікту спалахнула після того, як до господаря розташованого там кафе й, відповідно, орендаря території пляжу підійшов молодий чоловік. Словесна перепалка між ними переросла в бійку. Молодик покликав на підмогу людей зі «своєї» компанії, що святкувала там день народження. Останні (за даними з неофіційних джерел, серед них були спортсмени, котрі вправляються у боях без правил) поспішили «на допомогу» товаришу з битами та пістолетами травматичної дії. Тож бійка набула зовсім інших масштабів...
Уже під час цієї сутички один із власників торговельно-відпочинкового закладу з метою захисту дістав зареєстровану рушницю й зробив кілька прицільних пострілів в одного з нападників, після чого той помер. Дробом, вочевидь, випадково зачепило згаданого хлопчика (його одразу доправили до лікарні, де вже успішно прооперували), поранення дістав ще один чоловік. Очевидці стверджували, що поранених і травмованих було більше. При цьому серйозні ушкодження отримали господарі згаданого кафе — батько та син, котрі також потрапили до лікарні.
Багатьох очевидців здивувала, на їхній погляд, запізніла реакція поліції, до якої вони телефонували. Натомість правоохоронці стверджують, що про конфлікт їм повідомили не одразу, а після виклику вони приїхали на місце події негайно. Та затримати тоді «по гарячих слідах» їм вдалося лише одного учасника бійки, решта встигли, як то кажуть, накивати п’ятами.