В Івано-Франківську зареєстрували двохсотий шлюб за добу. Як повідомив начальник Головного територіального управління юстиції області Андрій Гайда, пілотний проект «Шлюб за добу» успішно працює, та ще й прогресує.

 
Нагадаємо, що Кабінет Міністрів 11 січня в містах Івано-Франківськ, Ужгород, Чернівці, Суми, Тернопіль та Чернігів започаткував пілотний проект із реєстрації одруження протягом доби. Цей проект дає можливість обрати будь-яку зручну дату для реєстрації нашим громадянам, а також іноземцям. В обласному центрі Прикарпаття перше експрес-одруження відбулося 14 лютого. Тоді молоду сім’ю створили кияни.


Галина БРУХАЛЬ.


***


У Луганській області молодята теж оцінили пілотний проект «Шлюб за добу» за доволі спрощену процедуру державної реєстрації. Зокрема, з початку поточного року прискореною процедурою укладення шлюбу скористались понад 800 молодих пар. При цьому зручність сервісу оцінили й іноземні громадяни. За рік зареєстровано 56 шлюбів громадян США, Азербайджану, Узбекистану, Польщі, Грузії, Естонії, Ірану, Ізраїлю тощо. 


Скористатись послугою «Шлюб за добу» можна у двох комунальних підприємствах — міському Сєверодонецькому та районному Станично-Луганському бюро технічної інвентаризації.


Павло ВОРОНЦОВ.