ЧЕРНІГІВ:

У Чернігові до кінця року очікують надходження 120 додаткових мільйонів гривень, адже за cім місяців уже є понадпланових 47 мільйонів. Тож депутати міськради вирішили їх розподілити на ті сфери життя, які, на їхню думку, найбільше цього потребують.

Так, уперше в історії Чернігова школи отримають медіатехніки на мільйон гривень. Стільки ж — спортшколи на спортивні снаряди. На півмільйона більше — дитсадки для придбання інвентарю. Спокійно можуть почуватися працівники профтехучилищ — їхня зарплата до кінця року гарантована майже 15 мільйонами дотації.


Закупівлю інсуліну та туберкуліну, реконструкцію басейну дитячої поліклініки, утеплення її фасаду, укріплення фундаменту також передбачили депутати. Десять мільйонів місто передає обласному бюджету як субвенцію для придбання лінійного прискорювача в обласний онкологічний диспансер.


Уважно поставилися міські депутати й до стану доріг, які тут активно ремонтуються: на капітальний ремонт приватного сектору також уперше в історії виділили понад 11 мільйонів. А ще на внутрішньобудинкові проїзди, на капремонт вуличної дорожньої мережі, на реконструкцію водоканалізаційного господарства. І нарешті буде профінансовано заміну табличок — у місті перейменовано відповідно до законів про декомунізацію та згідно з нормами української мови 118 вулиць, тобто п’яту їх частину.