«Як київська влада збирається розв’язувати проблему з паркуванням?»


Вікторія ДРОЗД.


Київ.


Київський міський голова Віталій КЛИЧКО:

 


— За паркування в столиці має відповідати Київрада, яка й повинна ухвалювати відповідні правила в місті. У нас у країні це питання централізоване, і рішення ухвалює Верховна Рада. Законопроект, який дозволяє штрафувати за порушення правил паркування, за два роки було розглянуто лише в першому читанні. Дуже сподіваємося, що цей проект закону приймуть восени, і це дасть нам можливість урегулювати ситуацію з парковками. З одного боку, це частково зменшить затори в Києві, адже часто вулиці заставлено машинами з обох боків дороги, а з другого — це колосальні доходи в бюджет міста.


Боротьба столичної влади за те, щоб паркувальники працювали чесно, закінчилася безуспішно. Коли є великий обіг готівки, проконтролювати доходи складно, і великі суми грошей осідають у кишенях. Тому Київрада розробила безготівкову систему оплати. Так, сьогодні в столиці за парковку можна сплатити через паркомат, за допомогою смс чи мобільного додатка або придбавши відповідні талони в кіосках преси.
Виявлено випадки, коли паркувальники брали з водіїв гроші. Тому понад 50 співробітників «Київтранспарксервісу» вже звільнено.


Сергій ОЛЕКСАНДРІВ.