Співробітники Служби безпеки України під час спільної операції з європейськими колегами припинили діяльність міжнародного угруповання, яке займалося контрабандою прекурсорів для виготовлення метамфетаміну.

Оперативники Рівненського управління спецслужби затримали шістьох чоловіків, які намагалися ввезти в нашу країну з Європи сім тисяч пігулок із вмістом псевдоефедрину. Під час обшуків за місцями проживання наркоділків правоохоронці вилучили майже кілограм метамфетаміну, прекурсори, обладнання для виготовлення наркотику, чотири гранати РГД-5 та Ф-1, набої різного калібру.


Затриманим було повідомлено про підозру в скоєнні злочинів та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Завдяки здобутим СБУ доказам підрозділам національних поліцій Польщі, Чехії та Словаччини вдалося завершити спільну скоординовану операцію із припинення діяльності транснаціонального наркоугруповання. Правоохоронцями затримано понад тридцять осіб, вилучено більш як триста тисяч євро та майже півтора мільйона пігулок, а також виявлено дві нарколабораторії, плантацію марихуани і накладено арешт на банківські рахунки на суму понад чотири мільйони євро.


Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії у рамках міжнародного співробітництва. Про це «Голосу України» повідомила прес-група УСБУ в Рівненській області.