За останню добу (станом на ранок 12.09) бойовики понад 30 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру АТО, основна активність ворога фіксувалася на маріупольському напрямку. Терористи з мінометів калібру 82 міліметри били по позиціях біля Гнутового. Поблизу Талаківки декілька разів використовували стрілецьку зброю та відкривали вогонь з гранатометів та озброєння БМП. Біля Водяного окупанти тричі обстріляли опорні пункти з великокаліберних кулеметів. Також під вогнем опинились укріплення у районі Лебединського, Павлополя та Старогнатівки.


На донецькому напрямку російські найманці двічі обстрілювали з гранатометів і великокаліберних кулеметів позиції в Авдіївській промзоні. З гранатометів били на околицях Кам’янки та Новгородського. На луганському напрямку зафіксовано один обстріл. Терористи випустили 7 мін калібру 82 міліметри поблизу Кримського.


Яка ситуація на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Маріуполя): «У нашому секторі напруження не спадає. Вночі ворог бив з великокаліберних кулеметів та гранатометів. Вони постійно провокують нас, днями випустили декілька мін 82-го калібру, а потім обстріляли наш опорний пункт з БМП. Відповідаємо лише в окремих випадках: коли вони починають бити прицільно. На жаль, перемир’я так і не дочекалися. Чекаємо, коли відновить роботу їхня зброя великого калібру. Чуємо, як постійно орки катаються на танках і БМП. Усі розуміють, що так зване шкільне перемир’я — тимчасове. Утім, воно нам дуже потрібне».


Як повідомили учора в прес-службі Міноборони, ворог гатить не лише по наших військових, а й по сільськогосподарських угіддях, де працюють аграрії. «Також уздовж усієї лінії розмежування спостерігається активність ворожих ДРГ. Окрім того, окупанти продовжують облаштовувати інженерні споруди впритул до наших позицій», — зазначили у силовому відомстві.


За даними групи «Інформаційний спротив», у вищій та середній ланці «адміністрації ДНР» поширюються чутки про зміну керівного складу в жовтні 2017 року. «5 вересня в Донецьку відбулася нарада за участю вищого «керівництва ДНР» і представників РФ щодо подальшого розвитку «ДНР». За вказівкою російської сторони участь у ній взяло обмежене коло ватажків «ДНР». Під час зустрічі представники АП РФ не вказали чітких перспектив для так званої республіки, однак дали зрозуміти, що стратегічні рішення з цього питання найближчим часом ухвалюватимуть у Кремлі», — йдеться у повідомленні групи.