Моторошна історія про матір трьох дітей із села Смордва Млинівського району Рівненщини Антоніну Ч., яку ще у грудні 2015-го спіймали на кладовищі, коли вона розкопувала могилу свого діда, отримала розв’язку: суд оштрафував її за наругу над могилою.


На кладовище жінка пішла, щоб забрати з труни дідуся фотографію свого чоловіка, яку вона підклала під час похорону: від людей почула, що це один зі способів «вгамувати», як вона вважає, чоловіка-тирана. Однак через два дні після скоєного вирішила дістати фото, бо почула й іншу думку: мовляв, небіжчик може забрати благовірного із собою. Могилу розкопувала цілу ніч. Коли лопата майже дісталася труни, з’явилася поліція. Антоніну «здав» правоохоронцям приятель чоловіка Микола Ц., якого той попросив простежити за дружиною.


Такий вчинок шокував жителів Смордви, які знали Антону як дбайливу матір трьох неповнолітніх дітей. Сільський голова Олександр Яковчук каже: «Вона — спокійна жінка, я ніколи нічого поганого про неї не чув. Чоловік був в АТО. Напевно, Антоніна зрозуміла, що зробила велику помилку, поклавши фото у труну, хотіла її виправити».


За наругу над могилою проти Антоніни порушили кримінальне провадження. А жінка свої дії пояснила просто: мовляв, хотіла захиститися від чоловіка-тирана.

Рівне.