Тернопіль:

У Марійському духовному центрі, що у селі Зарваниця Теребовлянського району, завершилось ІХ Всеукраїнське військове паломництво «Мій мир даю вам». Помолитися за мир в Україні та за побратимів приїхали понад три тисячі військовослужбовців з різних куточків України. До молитви також долучилися керівники Тернопільської області.

 


За словами голови ОДА Степана Барни, для Тернопільщини велика честь приймати військових прочан з усієї України. Він подякував кожному солдатові, який захищає територіальну цілісність нашої держави.


«Сподіваюся, що Матір Божа Зарваницька об’єднає українську армію та український народ і зробить нашу перемогу швидкою. Ми зможемо повернути назад свою землю», — наголосив він.


Під час прощі також помолилися за душі Героїв, які віддали своє життя, захищаючи незалежність та цілісність України.


Те, як ще п’ять років тому разом з чоловіком приїжджала на прощу, згадувала Надія Кульчицька — вдова генерал-майора Сергія Кульчицького.


«Сьогодні відчувається справжній зв’язок із Сергієм, а також зв’язок із Богом. Дивлячись на молодих військовослужбовців, хочу побажати їм щасливо повертатися додому», — сказала вона.

Фото надано автором.