Херсон:

Групу підприємців у Херсоні податківці «привітали» штрафами у День міста. На свято четверо бізнесменів організували жваву торгівлю пивом на розлив у місцях концертів та розважальних заходів. І все б нічого, та власники наметових шинків у центрі Херсона не мали ані ліцензій на право роздрібної торгівлі підакцизними товарами, ані касових апаратів. Тож тепер їм доведеться сплатити до бюджету двократну вартість реалізованого товару, але не менш як сімнадцять тисяч гривень із кожного, підсумовують у прес-службі ГУ ДФС Херсонщини.

Нелегальний збут спиртного мав також інші сумні наслідки. На День міста до обласної дитячої лікарні потрапили одразу троє хлопців та дівчат віком від шістнадцяти до сімнадцяти років у стані сильного алкогольного сп’яніння.

Ще стільки ж підлітків отримали травми у п’яних бійках, а одного поранили ударом ножа в плече. І вся ця катавасія відбувалася саме під час святкувань у парках, поруч із якими наливали всім і кожному, не дуже зважаючи увагу на юний вік споживачів хмільного.