Тернопіль:

На базі Збаразького районного центру первинної медико-санітарної допомоги вперше в Україні відбулася презентація електронної системи охорони здоров’я. Електронні медичні картки пацієнтів вручили голові облради Віктору Овчаруку (на знімку) та голові облдержадміністрації Степану Барні й продемонстрували, як працює електронна реєстрація.

 


Опісля відбулася презентація ресурсу, під час якої показали, як він допоможе пацієнтам записатися на прийом до дільничного сімейного лікаря чи обрати іншого лікаря через Інтернет, дізнатися актуальну інформацію та отримати відповіді на запитання. Своєю чергою медпрацівникам цей проект дасть змогу оперативно дізнаватися про стан здоров’я пацієнта.


Також у перспективі в системі лікар зможе здійснювати контроль за проходженням профоглядів пацієнтами. А ще буде впроваджено реєстр для диспансерних та лежачих хворих, у якому медпрацівники відмічатимуть час і дату їхніх обстежень.


— Те, що відбулося сьогодні, — відчутний крок до впровадження в галузі охорони здоров’я найновіших інформаційних технологій, — зазначив голова облради Віктор Овчарук. — Це також знизить вартість медичної допомоги та, що дуже важливо, покращить управління інформацією у галузі охорони здоров’я. Нововведення певною мірою дисциплінуватиме людей, підштовхне до активних дій щодо профілактичних обстежень і посилить контроль за використанням коштів у галузі.


Ціна картки, як поінформував начальник управління охорони здоров’я Володимир Богайчук, 15 гривень. З одного боку вона містить QR-код, що дає змогу отримати дані про пацієнта. На електронну картку внесено прізвище й ім’я, дату та рік народження, групу крові і номер контактної особи.


Фото надано автором.