Шаленими оплесками і підбадьорливими вигуками зустріли українських учасників «Ігор Нескорених», що нині тривають у канадійському Торонто. На церемонії відкриття ігор почесними гостями були, зокрема, Президент України Петро Порошенко, Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, а також засновник змагань — британський принц Гаррі. Останній на знак пошани несподівано завітав до наших хлопців, коли вони ще проводили тренування. Тим часом Петро Порошенко у Твіттері написав: «Пишаюся нашими воїнами, які приїхали в Торонто. Ваша участь в «Іграх Нескорених» — це вже перемога».

 


Не забарилася й сама перемога — першу нагороду для збірної України здобув колишній воїн АТО, а нині офіцер Національної поліції з Луцька, 29-річний Сергій Торчинський (на знімку перший ліворуч). У легкоатлетичних змаганнях він показав третій результат у секторі для штовхання ядра (13,71 метра), здобувши бронзову медаль. У серпні 2014 року Сергій брав участь в одному із найзапекліших боїв на Донбасі — обороні Савур-Могили. Тоді він дістав поранення, але мужньо витримав усі випробування і зміг повернутися до повноцінного життя, а тепер він і його товариші по зброї доводять, що українці — мужня і сильна нація. Тож бажаємо нашим хлопцям нових перемог.


Свою підтримку учасникам української команди засвідчила і Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко: 


— Вболіваймо за найкращу команду на «Іграх Нескорених»! Вони й справді уже переможці, бо перемогли смерть. Я щиро пишаюся знайомством з одним із нескорених — Вадимом Свириденком, який після втрати усіх кінцівок на війні залишається прикладом оптимізму. Песимісти усіх кольорів і мастей, зрадофіли і нитики, гляньте на цих красенів, відчуйте їхню волю і спрагу до повноцінного та насиченого життя, де немає місця агресії, ненависті, песимізму. Візьмемо з них приклад. І підтримаємо нашими позитивними думками.

Фото Юлії БАБИЧ зі сторінки Арсена Авакова у Фейсбуці.