Працівники прокуратури Рівненської області спільно зі слідчими ГУ Нацполіції та співробітниками управління внутрішньої безпеки Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції, за оперативного супроводу спецпідрозділу «КОРД» ліквідували діяльність групи осіб, які на території одного з райцентрів Рівненщини займалися незаконним виготовленням і збутом наркотичних засобів. До її складу входив колишній працівник райвідділу міліції. Його роль полягала у прикритті та конспірації злочинної діяльності, облаштуванні місць виробництва, збуту наркотичних речовин.
За результатами проведення обшуків за місцем проживання фігурантів кримінального провадження правоохоронці вилучили значну кількість наркоречовин та прекурсорів — метамфетамін, марихуану та таблетки «Циррус», орієнтовна вартість яких за цінами «чорного ринку» становить 1,5 мільйона гривень, а також зброю, майже 20 кілограмів бурштину, золоті вироби, гроші, записи наркоділків про їхніх боржників.
За погодженням із прокуратурою Рівненської області двом особам уже повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Вирішується питання про повідомлення підозри іншим учасникам наркобізнесу та обрання усім запобіжного заходу.
Про це нашому власкору Олександрі ЮРКОВІЙ повідомили у прокуратурі Рівненської області.