Єдину донечку бійця АТО Руслана Подковського і його дружини Тетяни з Вінниччини допомагають урятувати небайдужі люди. На лікування 11-місячної Софійки вдалося зібрати понад 130 тисяч євро! Саме стільки потрібно на операцію з пересадки печінки.

Клініка «Сент Люк» у Бельгії підтвердила надходження коштів на операцію для Софійки Подковської. Про це повідомили на сторінці у Фейсбуці Всеукраїнського благодійного інтернет-проекту «Країна добрих справ». За інформацією волонтерів, левову частку грошей — сто тисяч євро — переказав на рахунок медзакладу невідомий благодійник.
Первісток у Тетяни і Руслана з’явився на світ 14 жовтня 2016-го. Їхній радості не було меж. Але вже наступного дня дитина пожовтіла. Упродовж трьох тижнів в умовах районної лікарні встановили діагноз — «атрезія жовчних проходів печінки». «Лікарі відверто зізналися: допомогти нічим не можуть, — каже Тетяна. — Те само почули у Вінниці. У Києві порадили приїхати за чотири місяці».
Батьки почали шукати заклад, де взялися б лікувати їхню крихітку. Тим часом вінницькі волонтери разом із атовцями в бойових нагородах навідалися до прокуратури, поліції, фіскальної служби, міської і обласної влади... За словами активістки Таїси Гайди, так вдалося зібрати сто тисяч гривень.
Софійку прооперували у Львові. «Ми повірили в диво, в нашого лікаря Галину Курило, завідувача хірургії, — продовжує мати Софійки. — І сподівалися, що лікування обмежиться однією операцією, але… 18 серпня у дочки раптово підвищилася температура. Чотири дні вона була під крапельницею. Результати аналізів свідчать про необхідність трансплантації…»
Операція у клініці Бельгії призначена на кінець вересня.

Віктор СКРИПНИК.
Фото з соціальних мереж.

Вінницька область.