У Луганській обласній дитячій клінічній лікарні, що розташована у Лисичанську, відкрили довгоочікуване відділення для дітей з ураженням центральної нервової системи та порушенням психіки. Його завідувачка Тетяна Померанцева не приховувала своїх радощів та гордощів за таке сучасне, наближене до європейських стандартів приміщення. Відділення має три бокси, в яких розташовано по п’ять палат на 40 ліжок. Тут передбачено сумісне перебування з батьками дітей з порушенням ЦНС та психіки. Крім того, є кімнати для проведення лікувальної фізкультури та масажу, нетрадиційних методів лікування, нейропсихологічних обстежень та логопедичних занять, кімнати для ігрового спілкування дітей різного віку та їдальня з сучасним обладнанням.

Завідувачка відділення для дітей з ураженням центральної нервової системи  та порушенням психіки Тетяна Померанцева проводить екскурсію.

Фото прес-служби Луганської ОДА/ВЦА.

Водночас відділення повністю забезпечено протисудомними препаратами для маленьких пацієнтів з епілепсіями та епілептичними синдромами і препаратами для лікування спастичності при ДЦП відповідно до виконання державних програм. Відтепер тут надаватимуть лікувально-діагностичну допомогу переважно малюкам з пре- і перинатально зумовленим ураженням центральної та периферичної нервової системи. Проводитимуть діагностику, диференційований комплекс лікування та ранню медичну реабілітацію хворих дітей з іншими ураженнями нервової системи та психіки.
Середній та молодший медичний персонал відділення нараховує 16 осіб.
«Реформування системи охорони здоров’я області перебуває на особистому контролі голови Луганської ОДА/ВЦА Юрія Гарбуза, — зазначила заступник директора департаменту охорони здоров’я Ольга Рибалко. — Нині на капітальний ремонт неврологічного відділення витрачено понад 4,5 млн. грн., а на відновлення обласної дитячої клінічної лікарні 20 млн. грн.».
Оновлення цієї лікарні триває. Основні джерела фінансування – обласний бюджет та Державний фонд регіонального розвитку.