Місту Олешки на Херсонщині загрожує перспектива бути похованим під завалами сміття. Свій полігон для утилізації твердих побутових відходів (ТПВ) тут не збудували, а вивозили їх на полігон у сусідньому Херсоні. Та той уже переповнений і приймати ТПВ ще й від сусідів не може. Керівництво міста звернулося до Великокопанської об’єднаної територіальної громади з пропозицією купити або взяти в оренду десять гектарів землі під облаштування муніципального полігона. Але депутати із земельної комісії відмовили навідріз — селяни не хочуть приймати чуже сміття, бо й свого задосить.

«У Великих Копанях діє великий оптовий ринок, який сам «продукує» тонни відходів. Наш власний полігон для утилізації ТПВ через це доводиться щороку збільшувати майже на півгектара, і там додається по чотири тисячі тонн сміття на рік. Екології це й так не покращує», — каже голова Великокопанської ОТГ Валентина Костенко.
До того ж проти облаштування муніципального полігона на землях громади висловилися і мешканці села Козачі Лагері. Депутати з навколишніх сіл радять олешківським колегам або шукати земельну ділянку під полігон у межах міста, або пришвидшити будівництво заводу для переробки сміття — обладнання для нього вже запропонували надати китайські компанії.