Футбол. Тренер збірної України Андрій Шевченко розповів, як триває збір національної команди і про мету перших тренувань перед іграми з Косово та Хорватією:
— Для нас обидві зустрічі дуже важливі, але на сьогодні ключовим є матч із Косово, бо він найближчий. У нас на ці дні головне завдання — відновити футболістів «Шахтаря», «Динамо», «Зорі» — команд, які грають у єврокубках. У них тепер складний і насичений період, вони приїхали втомлені. Травма Ракицького теж пов’язана саме з втомою. На тренуваннях побачимо, хто в якій формі перебуває. Відтак, напрацьовуватимемо склад. Є певні тренерські задуми. Якщо нам подобатиметься, як гравці виконують свою роботу, то включатимемо їх до заявки на матч...

***

Нагадаємо, що після повідомлення про травми Ярослава Ракицького і Богдана Бутка Андрій Шевченко викликав до збірної 21-річного оборонця «Олімпіка» Павла Лук’янчука. Раніше запрошення до національної команди отримали форвард «Динамо» Артем Бєсєдін та оборонець «Ворскли» Ігор Пердута. Також вперше в збірній України опинився натуралізований бразилець Марлос із «Шахтаря».
Отаке доукомплектування цілком логічне. Не забуватимемо й про те, що в Шкодері з командою Косово точно не зіграють дискваліфіковані Олександр Зінченко («Манчестер Сіті») та Віктор Коваленко («Шахтар»).

***

Поєдинок Косово — Україна відбудеться 6 жовтня в албанському місті Шкодер на стадіоні «Лоро Борічі». Початок о 21:45 (за київським часом).

***

Гравці київського «Динамо», котрі не потрапили до національних збірних, після матчу 11-го туру УПЛ отримали три дні відпочинку. І завтра проведуть перше тренування після міні-канікул. А в суботу «Динамо» (наявними силами) проведе контрольний матч проти донецького «Олімпіка». Зустріч відбудеться на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського, початок о 13:00. Вхід вільний.