ТЕРНОПІЛЬ:

Регіональна наукова конференція, присвячена творчості Соломії Крушельницької, відбулася у рамках відзначення 145-ї річниці від дня народження славетної української співачки у Тернопільському державному музичному училищі, що носить її ім’я.

 

У конференції взяли участь місцеві музикознавці та гості з різних міст країни. Відкрила захід директор музучилища Лариса Римар.


Тут також відбулася презентація перевиданої та доповненої книги відомого тернопільського краєзнавця, фольклориста й етнографа Петра Медведика «Віночок Соломії Крушельницької». Ініціаторами    перевидання виступили благодійний фонд «Соломія», меморіальний музей співачки у селі Біла, а також облрада та облдержадміністрація.

 


Звертаючись до учасників науково-мистецької імпрези, заступник голови облради Любомир Крупа (на знімку) зазначив: «Такими геніальними постатями, як Соломія Крушельницька, Бог винагороджує край і всю країну. Наш співочий народ дав світові велику співачку, але й, окрім того, патріота України, щоб на кращих сценах різних країн вона прославляла рідну землю».


До слова, заходи з відзначення в краї 145-ї річниці від дня народження Соломії Крушельницької тривають.

Фото надано автором.