Під час сутичок на акції проти будівництва АЗС на вулиці Ревуцького у Києві постраждали щонайменше 14 осіб, серед них троє журналістів. Про це повідомив координатор загонів швидкого реагування Червоного Хреста Тарас Логгінов. Серед постраждалих також п’ятеро протестувальників і п’ятеро поліцейських. Побитий і один депутат. Ним виявився депутат Київської міськради Олексій Новіков: «Я прийшов підтримати людей, які проти забудови. Але не представлявся, що я депутат Київради. Під час цієї події мене намагалася затримати поліція, досить жорстко», — сказав він. У свою чергу, майор поліції Віктор Луценко у коментарі Громадському телебаченню повідомив, що причиною сутичок під час протесту стала провокація.
За словами місцевих жителів, з теплокомунікації їхнього будинку береться на АЗС і електрика, і газ. Протестувальники зазначають, що вони неодноразово зверталися і до міськради, і до міського голови, і всі обіцяють, що проблему із забудовою буде вирішено. Проте віз і нині там.
Нагадаємо, ввечері 4 жовтня у Дарницькому районі Києва громадські активісти та місцеві мешканці вийшли на чергову акцію протесту проти будівництва АЗС, яке ведеться впритул до осель людей. Слід зазначити, що після тривалих протестів прокуратура заборонила тут будівельні роботи. Однак забудовник відновив їх у вересні.
Тим часом стало відомо, що Апеляційний суд Києва заарештував земельну ділянку та заборонив будівництво на території автозаправної станції на вулиці Ревуцького, де напередодні сталися погроми. «Апеляційну скаргу прокуратури частково задоволено: накладено арешт на земельну ділянку в частині проведення будь-яких дій, пов’язаних з будівництвом АЗС», — повідомила прес-служба суду. Таким чином скасовано рішення Дарницького райсуду Києва, який відмовився заарештувати цю земельну ділянку.

Вл. інф.