Понад сто вихованців Луганського обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв «Молодої гвардії» урочисто склали клятву ліцеїста-першокурсника (на знімку).

 

 

Цьогоріч серед них — 11 учнів з населених пунктів, розташованих поблизу лінії розмежування, 4 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, 5 дітей внутрішньо переміщених осіб та 12 — учасників АТО та бойових дій.

Участь в урочистих заходах взяв голова Луганської облдержадміністрації — керівник обласної ВЦА Юрій Гарбуз. «Пишаюся кожним із вас та усіма одразу! — звернувся він до кадетів. — Сьогодні ви складаєте клятву боронити рідну землю. Тож бажаю, щоб ви були успішними у навчанні, а отримані знання спрямували на захист Вітчизни».


Обласна влада приділяє військовому ліцеї неабияку увагу. За її сприяння за кілька тижнів у навчальному закладі запрацює найсучасніший спортивний комплекс з ігровою залою, залою атлетичної гімнастики, роздягальнями, душовими, класом теоретичної підготовки. Наразі триває капітальний ремонт основного корпусу навчального закладу. На ці роботи з обласного бюджету та Держфонду регіонального розвитку виділено майже 25 мільйонів гривень. Також у ліцеї діє сучасний інтерактивний предметний кабінет фізики. А невдовзі заклад отримає аналогічний клас хімії.


Фото прес-служби Луганської ОДА-облВЦА.