У Рубіжному та Сєверодонецьку стартував культурно-мистецький проект «Український Донбас», що реалізується Львівською облдержадміністрацією. «Ми започаткували програму, що передбачає різноманітні мистецькі події для Львівщини, Луганщини та Донеччини, — розповіла директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Мирослава Туркало. — На Луганщину привезли проект «Ремінісценції.UA», у рамках якого свою майстерність продемонструє львівській балет «Життя». Проект передбачає десять новел, у яких артисти розкривають маловідомі сторінки історії України, що призвели до нинішньої ситуації».


Унікальність цього історично-музичного перформансу, який складається з хореографії, пластики, музики, пісні, поезії, відеоінсталяції, у тому, що глядачеві протягом двох годин розповідають 300-літню історію нищення української науково-культурної еліти, особливо у ХХ столітті. Перформанс — це своєрідні персональні історії про війну, страх, репресії, смерть, але водночас — про віру, життя, кохання, надію, боротьбу за Україну. До речі, свого часу цей творчий колектив переміг з Русланою на «Євробаченні».


Також львів’яни поспілкувалися з керівниками закладів культури Луганщини й обговорили можливі кроки співпраці, побували в одній із військових частин, розташованих в області, а у міській бібліотеці Лисичанська стали учасниками цікавого воркшопу «Можливості громадських просторів у промислових містах», спрямованого на пошук партнерів, можливостей, ресурсів для грантової діяльності тощо.