З початку року платники Тернопільщини перерахували до бюджету 1 млрд. 849 млн. грн. єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Це майже на 322 млн. грн. більше за очікуваний показник. Виконання бюджетного призначення становить 121 відсоток.


Порівняно з січнем-вереснем минулого року забезпечено приріст надходжень майже на 643 млн. грн., тобто на понад 53 відсотки. Така позитивна динаміка свідчить про те, що серед пріоритетів роботи фіскальної служби залишається вживання заходів щодо детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення. Адже офіційне працевлаштування дасть змогу громадянам легально працювати і мати соціальні гарантії, а бюджет відповідно отримає додаткові надходження у вигляді податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.


Зокрема, за підсумками вересня на соціальні гарантії направлено понад 219 млн. грн. єдиного соціального внеску, що порівняно з аналогічним місяцем минулого року більше на 58 відсотків.

Тернопільська область.