В одній з квартир будинку № 4 по вулиці Садовій в Новосілках був помічений виток газу. Мешканці терміново викликали аварійну службу. Бригада ліквідувала аварію, після чого відключила газ у всьому будинку і поїхала. Ми вдарили на сполох — зверталися до різних інстанцій, і лише за тиждень представники іншої бригади філії № 2 «Київгазу» зі старшим групи Коваленком, під виглядом виявлення аварійних витоків, почали обходити всі квартири та пломбувати газові прилади.


Ще за якийсь час підключили в квартирах газові плити, вимагаючи сплатити по 2300 гривен, мовляв, за реєстрацію та підключення... колонок, які були встановлені ще 1972-го, коли будинок здавався в експлуатацію.

Щоправда, у деяких квартирах років дванадцять тому аварійні колонки були замінені працівниками «Київгазу» на нові, але жодних документів нам тоді не дали. Наші заяви, що обладнання ставили працівники і, мабуть, при цьому мали зареєструвати їх, газівники залишають без відповіді. Одне слово, хто з мешканців погодився платити, тим колонки підключили, а хто ні, змушені гріти воду на плиті, адже довести щось «Київгазу» — марна справа!


Михайло ВАСИЛЕНКО, 82-річний ліквідатор ЧАЕС 1 категорії.


Новосілки  Київської області.