Футбол. ЧС-2018. Кваліфікація. 10-й тур. 9 жовтня.

 
В Н П М О
1. Ісландія 7 1 2 16 — 7 22
2. Хорватія 6 2 2 15 — 4 20
3. Україна 5 2 3 13 — 9 17
4. Туреччина 4 3 3 14 — 13 15
5. Фінляндія 2 3 5 9 — 13 9
6. Косово 0 1 9 3 — 24 1
 

Домагой Віда та Євген Коноплянка.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.
Більше фото тут — www.golos.com.ua

Група D. Молдова — Австрія. 0:1. Сербія — Грузія. 1:0. Вельс — Ірландія. 0:1.
Сербія — 21 очко, Ірландія — 19, Вельс — 17, Австрія — 15, Грузія — 5, Молдова — 2.
Група G. Македонія — Ліхтенштейн. 4:0. Ізраїль — Іспанія. 0:1. Албанія — Італія. 0:1.
Іспанія — 28, Італія — 23, Албанія — 13, Ізраїль — 12, Македонія — 11, Ліхтенштейн — 0.
***
Група I. Ісландія — Косово. 2:0. Фінляндія — Туреччина. 2:2.
Україна — Хорватія. 0:2. Голи: Крамарич, 62, 70.
Україна: П’ятов, Караваєв, Ракицький, Хачеріді, Матвієнко, Степаненко, Ротань (Сидорчк, 69), Ярмоленко, Марлос (Бєсєдін, 78), Коноплянка, Гармаш (Коваленко, 66). Тренер — Андрій Шевченко.
Хорватія: Субашич, Віда, Ловрен, Митрович, Врсалько (Пиварич, 85), Ракитич, Бадель, Крамарич (Пашалич, 88), Модрич, Перішич, Манджукич (Рог, 90+1). Тренер — Златко Далич.
Рефері — Фелікс Бриг (Німеччина).
Київ. НСК «Олімпійський». 
60 000 глядачів. 7 градусів.
Збірна України вибула з боротьби за путівку на фінальну частину ЧС-2018. Завершальний поєдинок нашої команди в групі минув, на жаль, за хорватським сценарієм.
Не допомогло нашій команді ні своє поле, ні заповнені вщерть трибуни, ні термінова зміна тренера у гостей, котрі провалили фініш відбору. У першому таймі команда Шевченка мала вигляд трохи ліпший від суперника. Але моментів команди майже не створили, залишивши рішення завдання на другу половину.
Після перерви хорвати помітно додали. Вже до середини тайму ігрову перевагу гостям вдалося конвертувати в забитий м’яч. Причому явно не допрацювала українська півоборона. Модричу дозволили двічі поспіль подавати, 5—7 секунд прововтузившись із м’ячем без жодного опору. А такому майстрові цього вистачило з лишком. Він виконав вивірену подачу, а Карамарич завдав не менш якісного удару під дальню стійку.
За вісім хвилин П’ятов дістав із сітки другий м’яч. Довжелезна діагональ Врсалько, знущальне скидання Ракитича й удар упритул знову від Крамарича. Таку різницю м’ячів така Україна у такої Хорватії могла відіграти за двадцять хвилин тільки в казці.
Пряму путівку до фіналу у нашій групі очікувано здобула Ісландія, хорвати ні для кого не стануть подарунком у стикових матчах.
***
У нового наставника гостей Златка Далича, котрий давно нікого не тренував і, зокрема, не мав досвіду роботи зі збірними, настрій, природно, було шикарний. Адже він за дві доби зміг налаштувати майстровитих підопічних на переможну хвилю і, головне, підібрав потрібну тактику.
— Сьогодні героями були всі, команда показала себе якнайкраще, — сказав тренер. — Нашим головним завданням у першому таймі був захист воріт, а в другому планували перейти до агресивної гри в атаці. Я вдячний команді, що вона дотримувалася плану і здобула перемогу, яку вважаю великою. Ми чекали активної гри господарів на флангах. Пильнували не тільки Марлоса, а й Коноплянку. Я залишився задоволений тим, як ми зіграли. Ми були готові до агресивних дій усієї української збірної. А вона мене майже нічим не здивувала. Ми вивчили стиль українців, і все минуло так, як ми очікували. А ще два дні тому збірна Хорватії перебувала в дуже поганому настрої після невдачі з Фінляндією. Мені довелося приділити чимало часу на розмови. Потрібно було поспілкуватися з кожним гравцем, щоб вони розуміли, що матч з Україною — це їхній останній шанс.
***
Андрій Шевченко:
— Якщо розкласти гру, то хорвати мобілізувалися, а нам забракло досвіду і вміння. У нас є команда, яку ми будуємо, є молоді гравці, яких ми залучаємо до матчів. Також маємо якісних виконавців, які показали, що вони гідні грати в «Динамо», «Шахтарі», «Шальке-04», «Боруссії» з Дортмунда. Наша команда створюється...
Тренер додав, що детальніше можна буде поговорити пізніше на спеціальній прес-конференції.