ТЕРНОПІЛЬ:

У селі Бишки Козівського району, яке вважається столицею повстанської України, відбулися урочисті заходи з нагоди 75-річчя створення ОУН-УПА. У роки Другої світової війни це село було центром бойового угрупування УПА, до якого належало п’ять районів Тернопільської та Львівської областей. Там налічувалося до 12 тисяч воїнів-повстанців. А ще там була штаб-квартира генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича.

 

На знімку: Віктор Овчарук (ліворуч) закладає повстанський сад.


Фото надано автором.

«Вітаю зі святом усіх, хто був причетний до героїчної Української повстанської армії, хто ціною власного життя виборював незалежність України. Низький уклін вам за це. Нинішні герої — гідні спадкоємці дідів та прадідів, які боролись за незалежність нашої держави. Крізь роки пройшла жага наших людей до свободи. Ми пишаємося своєю минувшиною, ми впевнені у нашому майбутньому, тому ми — непереможні!» — наголосив голова обласної ради Віктор Овчарук.


Після урочистостей учасники свята посадили дерева у саду, закладеному на честь 75-ї річниці УПА, і переглянули історичну реконструкції бою повстанців з енкаведистами та тематичний концерт повстанської і патріотичної пісні.