Покрова Пресвятої Богородиці, День Українського козацтва, День захисника України — чи не нагода подякувати і помолитися за спокій наших полеглих побратимів, поспілкуватися і підтримати їхні родини! Національний музей історії України у Другій світовій війні розпочав мультимедійний проект, присвячений загиблим у боях за незалежність і територіальну цілісність України. Мартиролог розміщено під склепінням Московської брами ХVІІІ століття, яка свого часу була південним в’їздом до Печерської фортеці. Через неї проходила Стара Наводницька дорога, що вела до Москви, звідки в ХХІ столітті прийшла в Україну війна і щодня забирає життя наших співгромадян.

 

Нині Мартиролог містить понад три тисячі прізвищ та портретів загиблих військовослужбовців, волонтерів та громадських активістів, долі яких обірвала підступна війна. Є серед них імена Героїв України та Народних Героїв України.


На всіх охочих вшанувати Героїв 14 жовтня чекатимуть теплі зустрічі та хвилюючі миті, концертна програма, присвячена воїнам, розваги для дітей.


У програмі:


12:00 Ушанування пам’яті полеглих Героїв, загиблих у боях за незалежність і територіальну цілісність України (вул. Лаврська, 24).
13:00 Презентація виставкового проекту «Український Схід» (вул. Лаврська, 27).
14:00 Тепла зустріч у колі небайдужих, концертна програма (кінолекційна зала). Участь у заході безоплатна.


Жанна ОЧЕРЕТЯНА, співробітник Національного музею історії України у Другій світовій війні.