Громадська організація «Донбас SOS» звернулася до українців із закликом допомогти луганчанці Людмилі Сурженко (на знімку) отримати змогу чути.

Людмила стала відомою в липні поточного року. Повертаючись у Луганськ через КПВВ «Станиця Луганська», вона успішно пройшла перевірку на підконтрольній частині області, але на окупованій її затримали. Людмила — інвалід з дитинства по слуху й користується слуховим апаратом. Але так сталося, що в апарата сіли акумулятори, тому жінка не почула й не зрозуміла, чого від неї хочуть люди, що контролюють блокпост «ЛНР». Її змусили викласти все з сумок, забрали телефон. Коли Людмила того дня не повернулася додому, її мати забила на сполох і почала розшукувати дочку. До пошуку підключилися й волонтери.
Людмилу виявили в полоні «МДБ «ЛНР». На неї чинили тиск, у тому числі й фізичний, вимагаючи визнати, що вона працює «на українські спецслужби». Її вдалося звільнити тільки завдяки втручанню міжнародних організацій і громадських активістів. Через два тижні жінку відпустили, але їй знадобилася госпіталізація.
Сьогодні Людмила хоче мати змогу чути, і медики дають їй таку надію. Операція можлива, але коштує великих грошей, яких у Людмили і її матері немає. «Але в неї є ми — земляки з Донбасу, небайдужі українці. І ми справді можемо допомогти, якщо зберемо необхідну суму», — закликають громадські активісти.
Для небайдужих повідомляємо номер рахунку:
Карта «ПриватБанку»
5168 7551 0641 2600
Сурженко Людмила Володимирівна.

Павло ВОРОНЦОВ.
Фото надано автором.

Луганська область.