Вітрильництво. Почалися елітні змагання Volvo Ocean Paky, які триватимуть до 30 червня 2018 року. Регата взяла старт в іспанському місті Аліканте, а завершиться в нідерландській Гаазі. Спортсмени протягом 8 місяців побувають в 11 країнах: Іспанії, Португалії, ПАР, Австралії, Новій Зеландії, Китаї, Бразилії, США, Вельсі, Швеції і Нідерландах.
Регата Volvo Ocean Paky проводиться з 1973-го, цогоріч вона буде вже 13-ю за ліком. Раніше змагання називалися Whitbread Round the World Race і проводилися раз на чотири роки. Після 2006-го було ухвалено рішення про їх проведення раз на три роки, а з нинішнього сезону — раз на два роки.
До речі, українська яхта «Гетьман Сагайдачний» брала участь у навколосвітніх перегонах (1993/1994). Вона гордо пронесла навколо світу прапор України, пройшла весь маршрут без жодних несправностей, конкуруючи зі знаними представниками світового професіонального яхтингу. Попри проблеми з фінансуванням яхта посіла почесне сьоме місце серед 15 учасників. В її екіпажі був автор «Голосу України», майстер спорту міжнародного класу Юрій Семенюк.