У Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі у Сєверодонецьку відбулася зустріч громадськості з делегацією вчителів та працівників культури Львівської області. 

На знімку: учасники зустрічі.

Фото прес-служби Луганської ОДА-облВЦА.

Захід тривав у рамках угоди про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво між Львівськими ОДА й облрадою та Луганською облдержадміністрацією за проектом «Змінимо країну разом». Ідею обміну вчителями очільник області Юрій Гарбуз ініціював понад рік тому, і вона стала міцним поштовхом до плідної співпраці педагогів двох областей.
Проект стартував у жовтні 2016 року. Тоді тимчасово своє місце роботи змінили 26 кращих педагогів зі Львівської і Тернопільської областей та 50 — з Луганщини. У квітні 2017 року відбувся другий візит освітян Луганщини до міста Лева. А цього разу 50 вчителів Львівщини два тижні навчатимуть дітей у школах східної області, а 50 освітян з Луганщини викладатимуть у навчальних закладах Львівщини.
Привітавши дорогих гостей на луганській землі, Юрій Гарбуз зазначив, що «це єднання сходу і заходу в конкретних справах, у долях конкретних людей. Це народження традиції, яка змінить майбутнє нашої країни. Ніхто і ніколи не зможе розділити людей, об’єднаних власним досвідом, любов’ю до своєї справи, дітей і України». Привітальне слово до луганчан пролунало й у відеозверненні голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина, який не зміг особисто бути присутнім на заході. Юрій Гарбуз передав йому відзнаку Президента України «За гуманітарну участь в АТО».
Колектив Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру подарував присутнім концертну програму.