Відома приказка «кому війна, а кому мати рідна» набула в Донецьку конкретики: місцеві ЗМІ повідомили, що в Донецьку створено дитячу музичну академію (?!) і її ректором призначено відомого російського естрадного співака Й. Кобзона. Донецькі поціновувачі музичного мистецтва все думають: як маестро збирається керувати музичною освітою молодого покоління, мешкаючи в Москві й до того ж виконуючи обов’язки депутата Державної думи? Загадка.

 


Утім, любов до самопроголошених «республік» у Йосипа Давидовича давня. Взагалі він не любить на свої концертні піджаки чіпляти різні брязкальця на кшталт депутатських значків, але фейкову зірку «героя ДНР» він неодмінно носить на грудях. Він прославляє сепаратистів у своїх концертах. І от дослужився до посади «ректора музичної академії», хоча і дитячої. Пишається. А чим, власне кажучи? Тим, що допомагає вбивати мирних мешканців Донбасу, руйнувати їхні домівки, фабрики й заводи? Адже кровопролитна й руйнівна війна на Донбасі вже четвертий рік триває тому, що її підтримують і надихають сепаратистів такі люди, як Кобзон, які всіляко схвалюють відділення регіону від України. Ідучи на цей крок, сепаратисти не могли не знати, що це призведе до війни і загибелі людей.


Ну, гаразд, у запалі пристрастей звичайні люди могли повірити тому, що, відділившись, вони стануть щасливіші, а світ одразу визнає лохотрон, названий референдумом, і фейкові республіки. Але зараз, коли минуло більш як три роки, розсудливі люди, той самий Кобзон та інші, уже мають зрозуміти, що без війни Донбас від України не відокремити. Навіщо множити жертви й руйнування? Їм мало 10 тисяч убитих мирних жителів?


Кремлівські пропагандисти навперебій повторюють, що у всьому винна українська влада. Але боротися всіма доступними методами за збереження своєї країни, проти відділення частини її території — святий обов’язок влади.

А прославляти анексію частини країни, як це робить Кобзон, просто аморально і злочинно.

Донецьк.


Мал. автора.