Херсонський бізнесмен Олег Волошин поділився з військовими власним автопарком. Керівник приватної фірми, що надає послуги з відвантаження пально-мастильних матеріалів, купив для підприємства нові автоцистерни, а дві старі перегнав просто на подвір’я міського військкомату (на знімку) для передачі 57-й окремій мотопіхотній бригаді ЗСУ. Обрав її з двох причин: по-перше, 57-ма ОМБр постійно дислокується саме на Херсонщині, а по-друге, її підрозділи вирушили на східний фронт, а там такий транспорт потрібен завжди. Юрист фірми Костянтин Причина, котрий організовував передачу, запевнив, що автоцистерни у відмінному стані — за ними дбайливо доглядали, та й нещодавно вони пройшли «капіталку». Тож навіть по розбитих фронтових дорогах бігатимуть ще десятки та сотні тисяч кілометрів.

На знімку: заступник командира зенітного дивізіону 57-ї ОМБр Сергій Абілєнцев дякує представнику фірми Костянтину Причині за цінний для фронтовиків подарунок.

Дуже вдячний за подарунок і заступник командира зенітного дивізіону бригади з озброєння старший лейтенант Сергій Абілєнцев. «Ми оглянули ЗІЛ та МАЗ і дуже ними задоволені. Машини хоч і не нові, та цілком справні — просто зараз можна вирушати у далеку дорогу, — каже офіцер. — Та гадаю, одну з автоцистерн «перепрофілюємо» для підвезення води безпосередньо на передову під Авдіївку та Піски. Адже пальне за нашими заявками до служби тилу бригади і так отримуємо без перебоїв, а от з питною водою бувають затримки. А вона в окопному побуті потрібна і для особистої гігієни бійців, і для приготування їжі».

Фото автора.