Опалювальний сезон у Херсоні досі не почався, оскільки більш як третина житлових багатоповерхівок виявилися не готовими прийняти тепло. Натомість власники квартир масово ввімкнули електрообігрівачі, через що почалися аварії на перевантажених електромережах. Через вихід з ладу трансформаторних підстанцій залишилися без світла й тепла п’ять багатоповерхівок на вулицях Дорофєєва, Кутузова, Кедровського, де мешкають понад півтисячі родин.
Як не дивно, але чимало ОСББ навіть у холоди просто відмовляються прийняти теплоносій, звинувачуючи міську ТЕЦ у завищеній вартості та низькій якості послуг. Звинувачення частково справедливі — на державному підприємстві потребують заміни застаріле обладнання й аварійні трубопроводи. Та коштів на модернізацію «велетня», який має опалювати понад половину обласного центру, у бюджеті катма.
Фонд держмайна України готовий продати пакет акцій ПАТ «Херсонська ТЕЦ» і править за нього 75,7 млн. грн. Але ентузіазму в ділових колах пропозиція не викликає. Адже хронічно збиткове підприємство намагаються збути з рук впродовж п’яти останніх років. Муніципальна влада Херсона давно закликає державних мужів облишити марні спроби наваритися на реалізації соціально важливого об’єкта і безплатно передати його у комунальну власність, щоб у модернізацію могла вкладатися громада. Проте цих закликів не чують.