«Ядерна школа РАЕС» — пілотний проект Рівненської АЕС та Українського ядерного товариства (УкрЯТ), створений з ініціативи керівництва електростанції, відкриває перед його учасниками світ атомної енергетики. Слухачі школи відвідали промисловий майданчик енергогенеруючого підприємства та особисто поспілкувались з фахівцями різних структурних підрозділів.

Рівно місяць тому для випускників профтехучилища РАЕС, загальноосвітніх навчальних закладів міста-супутника та 30-кілометрової зони спостереження електростанції стартувала «Ядерна школа РАЕС». Кінцевою метою проекту є популяризація атомної енергетики, підтримка позитивного іміджу РАЕС та формування потенційного кадрового резерву електростанції.
Сьогодні у стінах навчально-тренувального та інформаційного центрів РАЕС понад 30 учасників школи слухають навчальні лекції, що стосуються цікавих фактів з історії РАЕС, будови ядерного реактора, принципів роботи електростанції, гідротехнічних споруд, хімічних технологій. Загалом до кінця року заплановано більш як 10 годин лекційних занять. Закріплюють здобуті знання ознайомчі екскурсії на промисловий майданчик РАЕС за участю фахових спеціалістів різних структурних підрозділів.
За словами голови УкрЯТ на РАЕС Дмитра Галкіна, за понад чотири тижні «Ядерної школи РАЕС» її слухачі здобули цінний досвід, отримали значний обсяг важливої, як для майбутнього енергетика, інформації: «Ядерна школа має на меті не лише профорієнтаційну роботу з молодим поколінням, а й підвищення обізнаності учнів про роботу такого важливого стратегічного об’єкта як Рівненська АЕС. У квітні наступного року слухачами школи стане також молодь Маневицького та Володимирецького районів Волинської області».

Фото Юлії КУЛАЄВОЇ.