ЗОШ № 21 у приміському селищі Антонівка під Херсоном першою в області перемогла у конкурсі, який проводили під егідою уряду Фінляндії. Заклад отримав новий навчальний корпус для молодших класів, виготовлений за стандартами фінських шкіл («Голос України» про це розповідав). Але й надалі учні та педагоги «на лаврах не спочивають». Вони вже взяли участь у новому конкурсі «Школа енергії 2.0» за підтримки однієї з німецьких компаній та Міністерства довкілля і охорони природи Німеччини. І першими на Херсонщині вибороли черговий грант на суму дев’ять тисяч євро.
На ці гроші навчальний заклад уже отримав 300 сучасних світлодіодних ламп, які замінять звичайні лампи розжарення у корпусі для старших класів. Директор ЗОШ № 21 Галина Лугова зауважує, що прямий зиск від європейських грантів отримує не тільки школа, а й усе приміське селище. Зокрема, три сотні застарілих ламп розжарення, що стали тут зайвими, розподілять між іншими школами й дитсадками Антонівки.
До того навчальний заклад також за рахунок спонсорів отримав набір вимірювальних інструментів для енергоаудиту. Тут їх опанували настільки, що створили власну команду енергоменеджерів з п’ятнадцяти учнів восьмих-десятих класів. Тепер енергоменеджери на запрошення господарів відвідують приватні житлові будинки, установи та ОСББ, визначаючи місця витоку тепла і надаючи рекомендації, як ці витоки можна усунути. 

Херсонська область.