За наказом голови Національної поліції України у зв’язку із ускладненням оперативної обстановки, пов’язаним зі скоєнням тяжких та особливо тяжких злочинів, та задля забезпечення безпеки громадян правоохоронці у місті Києві та Київській області несуть службу в посиленому режимі.
Таке рішення було ухвалено керівником Нацполіції на тлі вчинення на території Київщині низки тяжких злочинів з використанням зброї та вибухівки. «Передусім посилені заходи спрямовані на забезпечення безпеки наших громадян. Тому прошу з розумінням поставитися до збільшення присутності поліцейських на вулицях, вокзалах, в аеропортах, на в’їздах-виїздах з Києва та області, у місцях масового перебування людей», — наголосив учора ЗМІ Сергій Князєв.
За його словами, комплексні профілактичні заходи спрямовані на стабілізацію криміногенної ситуації в Києві та області, протидію злочинності, діяльності організованих груп та злочинних організацій, розкриття тяжких та особливо тяжких резонансних злочинів, а також виявлення та вилучення з незаконного обігу вогнепальної зброї.