Призовників, які свідомо прийшли до військкомату за повістками, урочисто провели на службу в Збройні Сили України біля козацької Катерининської церкви у Чернігові.

Біля знака «Борцям за волю України» Чернігівський академічний народний хор виконав вокально-хореографічну композицію. 42 юнаків вітали та бажали вірно служити Україні заступник голови ОДА — керівник апарату Наталія Романова, батько загиблого в АТО військового Микола Шанський, а обласний військовий комісар Володимир Криворучко запевнив, що новобранці служитимуть тільки на мирній території, зокрема у Києві та Миколаєві.
На добру службу призовників благословив секретар Чернігівської єпархіїї Української православної церкви Київського патріархату, настоятель храму святої Катерини протоієрей Роман Кіник.
Відомо, як військові цінують сувеніри від дітей. Тож вихованці обласного Палацу дітей та юнацтва і обласного Центру науково-технічної творчості учнівської молоді вручили призовникам традиційний український оберіг — ляльку-мотанку «Подорожниця» (на знімку).

Фото прес-служби Чернігівської ОДА.