У Полтаві після капітального ремонту урочисто відкрили реконструйоване відділення анестезіології з інтенсивною терапією міського пологового будинку. Тільки на ремонтні роботи з бюджету міста виділили 9,6 мільйона гривень. Водночас на оснащення відділення сучасним обладнанням у скарбниці громади знайшли ще 2,5 мільйона. Тож загалом на таке оновлення витратили понад 12 мільйонів гривень бюджетних коштів і 306 тисяч — позабюджетних.
Однак міський голова Олександр Мамай і профільні фахівці переконані в тому, що такі затрати окупляться сторицею. Адже йдеться про той підрозділ медзакладу, куди новонароджені та їхні матусі потрапляють у найскладніших випадках (дехто продовжує називати його реанімацією). Тож про порятунок життя тут говорять не лише фігурально. Зрештою, не тільки говорять — діють без права на помилку... Після згаданої реконструкції відділення висококваліфіковані спеціалісти надаватимуть у ньому весь комплекс необхідної допомоги. Потреба за певних ускладнень направляти пацієнтів до інших спеціалізованих центрів фактично відпала.
Це особливо важливо з огляду на те, що віднедавна саме в цьому будинку лелек народжують не лише полтавки, а й мешканки трьох сусідніх районів. Загалом щороку тут приймають майже три тисячі пологів. 
Медзаклад уже здобув статус «Лікарні, доброзичливої до дитини».