На Волині в рамках «Тижнів Німеччини в Україні» відбувся Міжнародний форум «Зелена економіка: інноваційний шлях розвитку регіону» (на знімку). Організаторами заходу стала Волинська ОДА за підтримки Програми сприяння зеленій модернізації української економіки, що фінансується Урядом Німеччини та виконується Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

— Той, хто використовує старі технології і принципи споживання енергоносіїв, залишиться за бортом економіки світу. Гарантую, що всі нові пропозиції матимуть максимальну підтримку влади. Волинь сьогодні відкриває двері для зеленої економіки, — сказав, вітаючи учасників форуму, голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.
На форумі відбувся конструктивний діалог між владою та бізнесом. Його учасники мали змогу обмінятися досвідом і провести презентацію кращих практик щодо «озеленення» економіки та виробництва. Для Волині, зокрема, одним із шляхів вирішення цих проблем є розвиток фермерських господарств на основі виробництва органічної продукції, використання озерного мулу (сапропелю) для підвищення родючості ґрунтів, боротьба із пожежами на торфовищах, здійснення біомеліорації (очищення водойм від надмірного заростання) за допомогою рослиноїдних видів риб і, звичайно ж, ефективне споживання енергоресурсів. До речі, за останні три роки область скоротила використання природного газу на 34 відсотки.
Захід відбувся за участі представників дипломатичних місій Федеративної Республіки Німеччина та Республіки Польща в Україні. Форум відвідало майже 100 фахівців із підприємств та організацій України, Волинської області та країн-членів ЄС.

Фото автора.