Святковим концертом у залах, прикрашених повітряними кульками із сюрпризами, із власноруч виготовленими «валентинками» з побажаннями, але... без коханих чоловіків. Так відзначили День Святого Валентина близько півтори тисячі жінок на Дніпропетровщині. Адже їм це «не дозволено» у виправних закладах, де вони відбувають покарання.
— На кожне свято наші дівчата придумують щось нове, цікаве, — розповіла заступник начальника відділу Дніпродзержинської виправної колонії №34 Світлана Костюкова.
Як зазначають в управлінні Державної пенітенціарної служби України в області, соціальні зв’язки засуджених дуже слабкі. Лише кожна п’ята жінка перебуває в зареєстрованому шлюбі. Чверть вважають себе цивільними дружинами, кожна восьма — розлучена. Посилки отримує всього одна з п’яти засуджених.
Однак ув’язнені колонії №34 встигли прославитися унікальними роботами власного швейного підприємства. Саме тут шили вбрання для дніпродзержинської команди «Майдансу» та маскарадні костюми для Франції.
— На підприємстві працевлаштовано більшість засуджених жінок, — зазначає начальник сектору зв’язків зі ЗМІ управління Ярослав Костюченко. — В основному шиють фірмовий одяг для співробітників ДСНС, залізничників та інших. Але бувають і унікальні замовлення...
Дніпропетровська область.