Минулої неділі в аеропортах Києва, Одеси, Риги, Бухареста, Праги й Гельсінкі відбулися акції «Марне очікування» на підтримку українського активіста Олександра Кольченка, якому того дня виповнилося 28 років, та інших незаконно засуджених у Росії українців. Про це повідомило МЗС України у Фейсбуці.
За даними організаторів акції, у політичному ув’язненні Кремля сьогодні майже 60 наших співгромадян. Тим часом мати Кольченка стверджує, що здоров’я її сина, якого утримують у в’язниці в Челябінській області РФ, погіршився — Сашко втрачає вагу.
Марк Фейгін — адвокат журналіста Романа Сущенка, незаконно затриманого в РФ, заявляє, що справа його підопічного може піти за «схемою справи Шаройка в Білорусі». Нагадаємо, кореспондента «Українського радіо» Павла Шаройка затримали в Білорусі за обвинуваченням у шпигунстві. Фейгін також повідомив, що за вказівкою російських спецслужб його самого збираються позбавити статусу адвоката вже в грудні.
Завтра в Мінську в рамках ТКГ знову порушуватиметься питання про обмін заручниками. «Україна готова обміняти полонених на Донбасі за формулою «306 на 74». Про це в телеефірі сказав радник очільника СБУ Юрій Тандіт. За його словами, нині відомо про перебування в ОРДЛО 96 українських заручників, і їхня доля залежить винятково від волі Кремля.