Футбол. Кубок України. Матчі 1/4 фіналу. 29 листопада.

«Ворскла» (Полтава) — «Маріуполь». 1:2. Полтава. Стадіон імені Олексія Бутовського. Рефері — Абдула (Харків). Голи: Кулач, 13 — Борячук, 24, Тотовицький, 77.

«Десна» (Чернігів) — «Динамо» (Київ). 0:2. Чернігів. Стадіон імені Юрія Гагаріна. Рефері — Можаровський (Львів). Голи: Гармаш, 6, Русин, 90+3.

ФК «Львів» — СК «Дніпро-1». 1:2. Львів. Стадіон СКІФ. Рефері — Кривоносов (Київ). Голи: Кисленко, 23 — Сніжко, 77, Поплавка, 119.

«Шахтар» (Донецьк) — «Верес» (Рівне). 4:0. Харків. ОСК «Металіст». Рефері — Романов (Дніпро). Голи: Феррейра, 8, Бернард, 45, Марлос, 63, Бланко Лещук, 83.

 

***

 

Минулої суботи в матчі чемпіонату УПЛ «Ворскла» здобула мінімальну перемогу над «Маріуполем» у гостях (1:0). Можна лише здогадатися, з яким настроєм азовці прибули до Полтави на кубкову зустріч. Вони з перших хвилин не приховували агресивного настрою. І досягли мети.

 

***

 

До Чернігова на чвертьфінальний кубковий поєдинок «Динамо» прибуло без низки головних виконавців — Віди, Гонсалеса, Морозюка, Циганкова. В запасі значився Хачеріді, але участі в поєдинку не взяв. Натомість знову на полі з’явилися молоді виконавці.

Уже в дебюті зустрічі відзначився Гармаш після флангової передачі Пиварича. А вже в компенсований час гол свіжого Русина, котрий вийшов на заміну, випустив пару з перегрітого котла протистояння.

На жаль, матч тривав за важких погодних умов. Поле було вкрите снігом, опади не припинялися під час поєдинку, а футболісти грали помаранчевим м’ячем.

 

***

 

«Шахтар» не мав особливих проблем у зустрічі з рівнянами. Донецький клуб цього разу був напрочуд зібраний, грав швидко, гостро і злагоджено. І втілив свою перевагу в класі в забиті м’ячі.

 

***

 

А от найгостріша боротьба спостерігалася у Львові між представниками Другої ліги, де, окрім основного часу, знадобилося ще й два додаткових тайми. Все йшло до того, що команди для визначення переможця мали пробити ще й серію пенальті. Однак останньої миті дніпряни — підопічні Дмитра Михайленка — таки завдали вирішального удару.

 

***

 

Отже, боротьбу за приз продовжують «Маріуполь», «Динамо», «Шахтар» і СК «Дніпро-1». Півфінали відбудуться 18 квітня.