Футбол. Сьогодні в Києві та Львові наші клуби «Динамо» і «Зоря» проведуть завершальні матчі групового раунду Ліги Європи.
Як відомо, динамівці достроково забезпечили собі місце в плей-оф. Але сьогоднішній поєдинок на НСК «Олімпійський» проти сербського клубу «Партизан» (Белград) для нашої команди не є формальним. Це буде боротьба за перше місце в групі. Тому очікується гостра і захоплива гра.
Господарі не мають особливих кадрових проблем. От лише Домагой Віда, найімовірніше, не зможе зіграти, бо має ушкодження. Але причиною відсутності хорвата може бути й те, що він незабаром збирається залишити Київ. Як уже неодноразово повідомлялося, Віда вирішив перейти до турецького клубу «Бешикташ».
Не зможе зіграти також нападник Дьємерсі Мбокані, оскільки травмувався у матчі проти «Маріуполя».
***
Готовий до серйозного протистояння і наш суперник. Але і він має певні кадрові втрати. Основний півоборонець «Партизана» Евертон Більєр не зможе зіграти проти киян. Він травмувався у матчі чемпіонату Сербії проти «Войводіни» (1:1), і його замінили ще в першому таймі. До речі, цей 29-річний виконавець зіграв у груповому раунді Ліги Європи всі 5 матчів без замін.
***
І насамкінець про бригаду арбітрів. Рефері поєдинку — Павел Гіль. Лайнсмени — Конрад Сапела і Марчін Борковський. Додаткові асистенти — Ярослав Пшибіл і Петр Ласик. Четвертий рефері — Адам Купсік (усі — Польща).
Початок зустрічі на НСК «Олімпійський» о 20:00.
***
Для «Зорі» матч проти іспанського «Атлетіка» (Більбао) має вирішальне значення. Ці команди виборюватимуть місце в плей-оф. Нагадаємо, що шведський «Естерсунд» ще раніше забронював собі перше місце.
Перед поєдинком у Львові «Атлетік» має 8 очок, «Зоря» — 6. Тому гостей, зрозуміло, влаштує нічия, а луганчанам потрібна лише перемога. Провідні гравці українського клубу Олександр Сваток і Олександр Караваєв напередодні зустрічі заявили, що їхня команда зробить усе заради досягнення мети.
Кілька слів про кадрову ситуацію в станах суперників. Одразу двоє основних футболістів команди з Більбао не зможуть допомогти своїй команді. Хавбек Андер Ітурраспе і його колега по амплуа Оскар Де Маркос перебувають у лазареті басків.
Щодо втрат у команді Юрія Вернидуба, то під питанням участь у цьому матчі оборонця Євгена Опанасенка.
Поєдинок на «Арені Львів» (початок о 22:05) обслуговуватиме французька бригада арбітрів. Рефері — Руді Буккі, асистенти — Гійом Дебар і Фредерік Кано, додаткові помічники — Аморі Делерю і Франсуа Летексьер. Четвертий арбітр — Сиріл Грінгоре.

**

Варто нагадати, що після першого тайму матчу белградського «Партизана» і київського «Динамо», котрий відбувся 28 вересня в столиці Сербії, кияни поступалися 0:2. Але після перерви гості заграли інакше і вирвали перемогу — 3:2. І вагомий внесок у загальну справу зробив динамівський форвард Жуніор Мораес (на знімку в центрі), котрий забив два м’ячі.

Фото uefa.com

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.